Πάμε Ταξίδι , News

«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιουλίου 2025

Το τέλος του The Late Show with Stephen Colbert ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την Πέμπτη το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, γνωστοποιώντας ότι η εκπομπή θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2026.

Σύμφωνα με το CBS, η απόφαση «είναι καθαρά οικονομική» και σχετίζεται με τη δύσκολη συγκυρία για την τηλεόραση αργά το βράδυ, χωρίς να αφορά την απόδοση ή το περιεχόμενο της εκπομπής.

Η ανακοίνωση έγινε μόλις δύο εβδομάδες μετά τη διευθέτηση της αγωγής που είχε καταθέσει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά του δικτύου, μετά τη μετάδοση συνέντευξης της αντιπάλου του Καμάλα Χάρις στο 60 Minutes.

Ο Στίβεν Κόλμπερτ ενημερώθηκε για την ακύρωση το βράδυ της Τετάρτης και ανακοίνωσε την είδηση στο κοινό του ζωντανού στούντιο την Πέμπτη, προκαλώντας αποδοκιμασίες και φωνές «όχι» από το κοινό. «Δεν είναι μόνο το τέλος της εκπομπής μας», είπε, «είναι το τέλος του The Late Show στο CBS. Δεν αντικαθίσταμαι. Όλα αυτά απλώς εξαφανίζονται».

Το Late Show ξεκίνησε το 1993 ως απάντηση του CBS στο Tonight Show του NBC, μετά τη διαμάχη μεταξύ των παρουσιαστών Ντέιβιντ Λέτερμαν και Τζέι Λένο. Ο Κόλμπερτ ανέλαβε το 2015 και καθιερώθηκε ως από τους πιο οξείς επικριτές του Τραμπ στην αμερικανική late night τηλεόραση. Παλαιότερα, παρουσίαζε το σατιρικό The Colbert Report στο Comedy Central.

Η απόφαση ακύρωσης του προγράμματος συμπίπτει με τις διαπραγματεύσεις συγχώνευσης της Paramount με τη Skydance Media, σε μια περίοδο που τα παραδοσιακά δίκτυα δίνουν μάχη για την προσέλκυση νεότερου κοινού.

Ο γερουσιαστής Άνταμ Σιφ εξέφρασε την ανησυχία του για ενδεχόμενα πολιτικά κίνητρα πίσω από την ακύρωση, σημειώνοντας ότι η κοινή γνώμη «δικαιούται να γνωρίζει» αν ο λόγος σχετίζεται με τη συμφωνία αποζημίωσης 16 εκατ. δολαρίων προς τον Τραμπ.

Το CBS, πάντως, τόνισε: «Θεωρούμε τον Στίβεν Κόλμπερτ αναντικατάστατο και θα αποσύρουμε το franchise του The Late Show».

Αντιθέτως, τα δίκτυα ABC και NBC θα συνεχίσουν κανονικά τις βραδινές τους εκπομπές. Ο Τζίμι Κίμελ θα παραμείνει στο Jimmy Kimmel Live! του ABC, ενώ οι παρουσιαστές Τζίμι Φάλον και Σεθ Μέγερς του NBC έχουν υπογράψει συμβόλαια έως το 2028 για το Tonight Show και το Late Night αντίστοιχα.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close